Svjetski dan beskućnika 2014. u Hrvatskoj, Zagrebu i Gradskoj knjižnici

Sutra je Svjetski dan beskućnika – dan kada se već četvrtu godinu za redom na lokalnim razinama diljem svijeta ukazuje na ovaj društveni fenomen koji je u stalnom porastu. Lokalne zajednice se senzibiliziraju za problematiku beskućništva, ukazuje se na primjere dobre prakse te poziva na solidarnost i poboljšanje načina na koji se rješavaju brojni izazovi koje beskućništvo nosi sa sobom.

Ove godine se predstavnici Hrvatske mreže za beskućnike i voditelji Prenoćišta susreću u Vukovaru na okruglom stolu na temu beskućništva s ciljem pružanja podrške otvaranju Prihvatilišta i Pučke kuhinje u gradu Vukovaru.

U pet gradova u Hrvatskoj su otvorena vrata prenoćišta i prihvatilišta: u Zagrebu, Varaždinu, Karlovcu, Puli i Splitu.

Mediji su pozvani da najave i poprate ovaj dan, čemu su se odazvali u velikom broju. Glavna zvijezda je zasigurno bivši beskućnik, Mile Mrvalj, naš daragi korisnik. Mile će sutra na Svjetski dan beskućnika od 12 do 13 sati organizirati javno okupljanje na Markovom trgu u Zagrebu pod nazivom Beskućnici – sramota države. Tom prigodom će dijeliti letke koji ukazuju na probleme s kojima se suočavaju beskućnici u Hrvatskoj i na činjenicu da se u vrijeme u kojem živimo beskućništvo može desiti svakome.

Nakon skupa Mile će biti gost na našem događanju Svjetski dan beskućnika u Gradskoj knjižnici čiji program možete pogledati ovdje.

Dobrodošli!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *