Svjetski dan beskućnika 2015. godine

Organizacije i pojedinci diljem svijeta će obilježiti ovaj dan i na različite načine mijenjati živote beskućnika u svojoj lokalnoj zajednici.

Hrvatska mreža za beskućnike je ove godine organizirala akciju “Beskućnici svome gradu”.  Korisnici, volonteri i djelatnici prihvatilišta i prenoćišta provest će društveno korisnu akciju u svojim lokalnim zajednicama. Ovom akcijom posebno se želi istaknuti:

• Korisnice i korisnici prihvatilišta i prenoćišta u Hrvatskoj sudjeluju u nizu društveno korisnih akcija u svojim gradovima te predstavljaju izuzetan resurs u provođenju istih.

• Potrebno je povećati zapošljivost i mogućnosti zapošljavanja radno sposobnih beskućnika i osoba u riziku od beskućništva, koji su zbog predrasuda u izuzetno podređenom položaju na tržištu rada.

• U gradovima diljem Hrvatske borave ljudi na ulicama, javnim prostorima, napuštenim i derutnim prostorima, podrumskim stanovima, kamp-kućicama, nastambama, objektima bez struje i vode. Potrebna im je pomoć lokalne i područne samouprave, humanitarnih udruga i svih građana!

• Unatoč zakonskoj obavezi još uvijek postoje veliki gradovi i središta županija koji nemaju programe ili projekte za beskućnke.

O tome gdje i kako će se provesti akcija u pojedinim dijelovima Hrvatske možete pročitati na portalu beskucnici.info: http://www.beskucnici.info/messages/cat/news/375

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *