Humanitarno-kulturni događaj “Umjetnici za umjetnike preživljavanja”

Mile Mrvalj, prodavač Uličnih svjetiljki, idejni je pokretač i glavni organizator ovog humanitarno-kulturnog događanja. Mile je uložio puno ljubavi i truda u organizaciju i zato dođite, pridružite nam se!

Sav prihod prikupljen prodajom radova ide prodavačima časopisa „Ulične svjetiljke“ koji su u teškoj egzistencijalnoj situaciji. Mnogi od njih nemaju riješene osnovne minimalne životne potrebe jer nemaju stalno mjesto prebivališta i samim tim nemaju osobnu iskaznicu i ne mogu ostvariti nikakva socijalna prava, ne mogu biti na burzi rada i nemaju zdravstveno osiguranje. Drugi dio prodavača ima minimalne socijalne prihode koji su ispod svih granica siromaštva, imajući u vidu da su narušenog zdravlja i većina u poodmakloj životnoj dobi, druge riječi su suvišne da bi se shvatilo u kako teškim uvjetima žive. Uvijek su hrvatski građani pokazali veliko humano srce za pomoć ljudima u potrebi, zato ne sumnjam u dobar odaziv na ovu akciju, a kupovinom slika i radova će kupci dobiti vrlo lijepa i vrijedna umjetnička djela. Na otvaranju izložbe bit će prisutni prodavači „Uličnih svjetiljki“, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s njima. Organizatori ove izložbe posebno zahvaljuju studentima ALU-Zagreb i drugim umjetnicima koji će darovati svoje radove.
Posebno zahvaljujemo i profesorima kiparstva Alemu Korkutu i Vojinu Hrasteu na podršci i animiranju ovog projekta. Također zahvaljujemo Knjižnicama grada Zagreba i Sanji Bunić na tehničkoj pomoći za realizaciju ovog projekta. Posebna zahvalnost vlasniku galerije „Greta“, Davidu Lušiću na ustupanju galerije za ovaj humani projekt. Zahvaljujemo i Margareti Vrban, tajnici udruge Ulični suputnik na velikoj pomoći koju pruža. Na kraju, ali ne i manje važno, veliko hvala svim volonterima i volonterkama koji će kao i uvijek biti prisutni da ova izložba protekne u najboljem redu.

Organizatori izložbe:
Ana Ratković, Damir Sobota i Mile Mrvalj

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *