Kratki film o korisnicima Knjigom do krova – dobitnik knjižničarskog Oscara

Kratki film u kojem troje korisnika programa podrške beskućnicima KGZ-a govori o tome što im znači knjižnica proglašen je ne samo najboljim dokumentarnim filmom, već i najboljim filmom o knjižnici i knjižničarima na 10. dodjeli međunarodne nagrade “A corto di libri”.

Sponzori ove međunarodne nagrade za kratki film o knjižnicama su Talijansko knjižničarsko društvo i IFLA, krovna knjižnižničarska organizacija. Filmski kritičar Fabio Melelli predvodio je međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz područja kinematografije i knjižničarstva. Nagrade su dodijeljene na Međunarodnom sajmu knjiga u Torinu u subotu, 12. svibnja 2018. godine.

Zahvale  kolegi Marku Šikiću koji kamerom strpljivo bilježi naša događanja i koji je režiser filma. Bez njegove vještine da sve uklopi u jednu jednostavnu, a opet efektnu cjelinu, ne bi bilo ni nagrade. Ideja da glavni akteri filma budu naši korisnici je moja jer od samih početaka programa, oni su bili ti koji su me usmjeravali, od kojih sam učila i koji su nas najbolje promovirali.

Sanja Bunić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *